Ajankohtaista

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tietoon on tullut tapauksia, joissa ikäihmisille on markkinoitu sähkötarkastuksia vilpillisin keinoin. Tarkastajina esiintyneet henkilöt ovat mm. väittäneet, että ovat Tukesin työntekijöitä tai toimivat Tukesin määräyksestä. Tällaisia henkilöitä ei pidä uskoa ja tapauksista kannattaa ilmoittaa Tukesille.

Tukesille on myöskin tullut ilmoituksia, joissa vanhojen talojen kuntotarkastuksia on yritetty päästä tekemään hyvinkin aggressiivisesti ja joissain tapauksissa on väitetty tarkastusten olevan Tukesin rahoittamia. Kunto- ja saneeraustarkastuksia on kaupiteltu ovelta ovelle erityisesti pientaloalueilla, joissa on vanhoja rakennuksia. Tukesin tietoon tulleissa tapauksissa sähkösaneerauksia on markkinoitu esittämällä virheellistä tietoa asennusten laittomuuksista ja sähkötöitä on sitten myyty "laittomuuksien" korjaamiseen. Näitä kaupittelijoita ei pidä päästää sisätiloihin eikä rakennuksen teknisiin tiloihin ja yhteydenotoista kannattaa ilmoittaa viipymättä Tukesiin.

Valtuutetut tarkastajat ja asennusliikkeet löytyvät Tukesin rekisteristä (tukes.fi/asiointi/rekisterit-ja patevyydet/sahko-ja-hissit) (Lähde: Tukes.fi /Ajankohtaista)

29.01.2021

Täyssähkö- ja hybridiautojen lataamisen tarve kotona on lisääntynyt etätyöskentelyn ja ko. ajoneuvojen määrän kasvun vuoksi. Yleensä kotipihan ulkoseinästä löytyvä pistorasia ei ole mitoitettu kestämään pitkäaikaista lataamisvirtaa vaan lataamiseen tarvitaan oikeanlainen latauspistorasia tai latausasema, josta lataaminen tapahtuu turvallisesti ja tehokkaasti. Asiansa tunteva sähköurakointiliike osaa auttaa tässäkin asiassa.

29.09.2020

Työntekijöidemme kanssa on pidetty koronaviruspalaveri sekä muistutettu korostetusta käsi- ja yskimishygieniasta. Toimitiloissamme on siivousta tehostettu ja käsidesiä on saatavilla koko ajan. Liikkuvat asentajamme on varustettu myös omilla käsidesipakkauksilla ja ohjeistettu pidättäytymään kättelystä tervehdittäesä.

Toivomme myös asiakkaitamme huolehtimaan omalta osaltansa em. hygieniasta ja mikäli epäilette itsellänne tai lähipiirillänne tartuntariskiä, pyydämme ottamaan meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse uuden käyntiajan sopimiseksi.

16.03.2020 

Jouluaaton aattona (23.12) sekä uudenvuodenaattona (31.12) suljemme kello 14. Perjantaina 27.12 ja maanantaina 30.12 olemme töissä ja avoinna normaalisti.

Rauhallista Joulua ja mukavaa uutta vuotta 2020! 

23.12.2019

Muutamme toimintamme viereiseen kiinteistöön, jossa käytössämme on käytännölliset ja valoisat toimitilat. Toimintamme jatkuu muutosta huolimatta lähes yhtä tehokkaalla tavalla ja muuton jälkeen palvelumme ovat entistäkin toimivampia. Uusi osoitteemme on siis Pulttitie 8   00880 HKI.

14.06.2019

Muhiiko kotonasi sähköpalon riski? Sähkölaitteiden ja -asennusten aiheuttamia tulipaloja syntyy maassamme vuosittain pari tuhatta. Moni niistä olisi vältettävissä yksinkertaisin toimenpitein - käyttämällä sähkölaitteita oikein sekä tarkastamalla niiden kunto säännöllisesti.

Noin puolet sähköpaloista johtuu laitteen virheellisestä käytöstä, puolet teknisestä viasta. Sähkölaitteen käyttöönotossa on tärkeä tutustua asennus- ja käyttöohjeisiin ja toimia niiden mukaan. Lisäksi laitetta tulee käyttää vain niille tarkoitetuissa olosuhteissa. Huolehdi myös palovaroittimen toiminnan tarkastamisesta.

Seuraavassa vinkkejä sähköpalon ehkäisemiseksi:

- Irroita pistotulppa käytön jälkeen

- poista viallinen laite heti käytöstä

- vaihda välkkyvä loisteputki, jotta ei synny ylikuumenemisvaaraa

- vaihda kuumenevat lamput Led -lamppuihin

- asennuta liesivahti

- älä kuivaa pyykkiä löylyhuoneessa.

Lähde: Turvatekniikan keskus (TUKES)

16.10.2018

Mikäli taloyhtiössänne suunnitellaan piharemonttia, niin sähköautojen lataamiseenkin on hyvä valmistautua samalla. Yhdellä kertaa hoituvat myös pihavalaistuksien päivitykset Led -toimisiksi. Yhteistyössä osaavan sähköurakoitsijan kanssa on lopputulos kaikinpuolin hyvä! Ota siis yhteyttä meihin.

06.04.2018

Kotitalousvähennys on 2018  enintään 2400 euroa vuodessa ja sen voi saada vain työn osuudesta. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4800 euron vähennyksen. Kotitalousvähennystä voi saada työstä, jota teetä kotona tai vapaa-ajan asunnossa eli esim. sähkötyöstä. Käyttämällä yhteiskunnalliset velvoitteet hoitavaa asennusliikettä / urakoitsijaa, on vähennyksen hakeminen mahdollista.

07.03.2018

Pihoilla käytettävät sähkölaitteet yleistyvät vauhdilla ja jatkojohtojen kanssa toimiminen on työlästä sekä usein turvatontakin. Nyt kannattaa asennuttaa vikavirtasuojattuja pistorasioita takapihoille, parvekkeille, autokatoksiin yms. paikkoihin, joissa tarvitaan sähkövirtaa sähkögrillille, pensasleikkurille, painepesurille tms. laitteille turvallisesti. Samalla voi jo miettiä ammattilaisen kanssa tunnelmallista ja turvallista valaistusta syksyä ajatellen sekä miettiä esim. Jouluvalojen virransaantia. Ota siis yhteyttä Sähkö-Teamiin p. 0207 862 330 tai timo.salenius@sahko-team.fi ja suunnitellaan yhdessä tyylikäs, turvallinen ja toimiva kokonaisuus!

 

1.11.2017

Meiltä saat myös sähköautojen latausjärjestelmät

Oletko hankkimassa sähköautoa? Oikein mitoitettu ja oikeanlainen latausjärjestelmä tekee lataamisesta nopeaa ja turvallista.

 

Sähköautojen lataus

 

21.06.2017

Vuosi 2016 oli sähköpalokuolemien osalta synkkä vuosi: Kuudessatoista palossa kuoli yhteensä 21 ihmistä ja kahdessa tulipalossa menehtyi yhteensä viisi lasta. Sähköpalolla tarkoitetaan tulipaloa, joka saa alkunsa sähkölaitteesta tai -laitteistosta. Paloja voi helposti ehkäistä oikealla toiminnalla ja huolellisuudella. Esim. pyykkiä ei tule kuivattaa kiukaan läheisyydessä eikä jättää palavia tavaroita liedelle. Sähkölaitteita ja -asennuksia kannattaa huollattaa ja pitää kunnossa. Useimmissa kuolemaan johtaneessa sähköpalohuoneistosta on puuttunut toimiva palovaroitin. 

Sähköasennukset vanhenevat ajan myötä ja niiden kunto kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella esim. 15 vuoden välein. Jos sähkölaitteesta tai -asennuksesta tulee outo käry tai toiminnassa ilmenee jotain normaalista poikkeavaa, on syytä tilata ammattilainen paikan päälle. Kiinteitä asennuksia ja sähkölaitekorjauksia saavat tehdä vain sähkötöiden oikeuden omaavat sähköurakoitsijat, jotka löytyvät Tukesin rekisteristä.

(Lähde: Tukes ajankohtaistiedote 3/2017)

 

29.03.2017

Sähköautot yleistyvät kovaa vauhtia. Auton hankintavaiheessa on hyvä selvittää myös kotipihassa tapahtuva latausmahdollisuus ettei tule yllätyksiä vastaan, koska ns. talvilämmitysrasiat eivät suoranaisesti sovellu sähköautojen lataamiseen. Parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi kannattaa ottaa yhteyttä sähköalan ammattilaiseen.

 

27.03.2017

Talvi yllätti taas! Ensimmäiset havainnot jäätyneistä sadevesijärjestelmien syöksytorvista on jo tehty. Varmista oman kiinteistösi sulanapitolämmityksen energiataloudellinen toiminta ja soita meille, niin tulemme testaamaan järjestelmänne järkevän toimivuuden. Mikäli epäkohtia ilmenee, niin saatte esityksen asian korjaamiseksi viipymättä!

 

16.11.2016 

Illat pimenevät kovaa vauhtia ja valaistukselta vaaditaan ilta illalta enemmän. Olemme viime vuosina keränneet kokemuksia eri LED -valaisimista sekä LED -lampuista ja nyt voimme hyvillä mielin suositella ja asentaa korkealaatuisia LED -tuotteita eri käyttökohteisiin. LED -tuotteita on saatavilla lähes jokaiseen nykyiseenkin valaisimeen korvaamaan "sähkösyöpöt" valonlähteet, niin sisällä, kuin ulkonakin. Ota yhteyttä ja kysy lisää timo.salenius@sahko-team.fi tai 0207 862 334

 

23.08.2016 

Kolme ihmistä kuoli viime vuonna sähköiskuihin, joista yksi kuolema johtui virheellisestä sähköasennuksesta. Viemäritukosta avannut putkiasentaja sai kuolemaan johtaneen sähköiskun liittäessään sähkötyökalua kylpyhuoneen valaisimen pistorasiaan. Valaisimen johtimet oli asennettu virheellisesti, jolloin pistorasian maadoitusliuskat olivat jännitteellisiä. Kaksi muuta henkilöä menehtyi kiivettyään junan katolle. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tietoon tuli viime vuonna 115 sähkötapaturmaa.

-Paras keino ehkäistä sähkötapaturmia on käyttöohjeiden noudattaminen, laitteiden hyvä huolto ja kunnossapito sekä kiinteiden sähköasennusten ja sähkölaitekorjausten teettäminen sähköalan ammattilaisilla, neuvoo Tukesin ryhmäpäällikkö Harri Westerlund.

Lähde: Sähköala.fi

 

07.04.2016

Tämän vuotista Earth Hour -tapahtumaa vietetään lauantaina 19.3 kello 20.30-21.20 välisenä aikana. Sulje valot ja viihde-elektroniikka sekä Some ja vietä aikaa ystäviesi kanssa keskustellen vaikka siitä, että miten arkipäiväisessäkin elämässä voidaan säästää sähköä ja luonnonvaroja. Arjen valjettua voitte kysyä lisää teknisistä toteutuksista säästöpäämääriin pääsemiseksi meiltä. Mukavaa ja antoisaa tapahtumaa hyvän asian puolesta!

 

18.3.2016

Ukkosten pauhatessa ympäri Suomea on hyvä muistuttaa sähkökeskusten ja kodin sähköverkkojen ylijännitesuojauksista. Ilmastolliset ylijännitteet (lue: ukkonen) sekä muutkin kytkentäpiikit tuhoavat herkästi yhä pienempään tilaan pakatut elektroniset laitteet. Pääkeskukseen ja/tai huoneiston ryhmäkeskuksiin asennettavat ylijännitesuojat "poimivat" em. piikit tehokkaasti sähköverkosta ja suojaavat näin herkätkin laitteet. Kysy lisää 0207 862 334 tai timo.salenius@sahko-team.fi

 

24.06.2015 

Turvatekniikan keskus (Tukes) tiedottaa laittomista sähkötöistä, jotka usein kohdistuvat asuntojen sähköasennuksiin. Sähköurakoitsijoilla teetetyn kyselyn tulos yllätti sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton (STUL) että Tukes:n. Alla linkki tiedotteeseen. 

http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Sahkolaitteistot-ja--urakointi/Laittomat-sahkotyot-vaarallisia/

 

06.03.2015

Yllättävän moni asuntojen palovaroittimista on ilman toimivaa paristoa. Usein paristo on alkanut "piipata" virran vähyyttä kauppojen jo sulkeuduttua ja paristo on otettu pois tilapäisesti. Paristo on pitänyt hankkia seuraavalla kauppareissulla mutta asia on unohtunut. Suoraan verkkojännitteeseen kytkettävät mutta paristovarmennetut palovaroittimet ehkäisevät em. turvallisuuspuutteiden syntymistä. Meiltä saatte myös nämäkin asennukset yhdellä puhelinsoitolla eli Puh. 0207 862 334 (klo 7.30-16 arkisin). Vain toimiva palovaroitin varoittaa!

 

16.01.2015

Ensimmäiset pakkasaamut on pääkaupunkiseudullakin koettu. Älä anna talven taas yllättää vaan tarkastuta autolämmityspistorasiat, sulanapitokaapeloinnit, ilmanvaihtojärjestelmät ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, Jouluvalojen vaatimat ulkopistorasiat ammattilaisella ennen talven todellista tuloa!

 

17.10.2014

Illat pimenevät ja valaistusta tarvitaan taas kesän jälkeen enemmän. Elohopeahöyrylamppujen poistuminen markkinoilta avaa meille kaikille myös hyvän mahdollisuuden säästää energiaa ja luonnonvaroja. Markkinoille on saatettu korkealaatuisia ja kohtuuhintaisia korvaavia LED -lamppuja, jotka pitkäikäisyyden lisäksi tuottavat käyttäjilleen tuntuviakin säästöjä. Esim. Taloyhtiö, jossa on 10 kappaletta 125W pylväsvalaisimia, voi saavuttaa vuodessa 500-600 euron säästön sähkölaskussa. Samoin esim. varasto- / työskentelytilat jotka on varustettu perinteisillä loisteputkivalaisimilla 58W, niin 50 kappaleen ja 10h/päivä käytöllä saavutetaan sähkölaskuun säästöä  yli 800 euroa vuodessa, korvaamalla loisteputket LED -putkiksi. LED -lampuilla on kolmen vuoden takuu ja polttoikä 50000h. Luontoa kunnioittaen me myös viemme vaihdetut loisteputket jätteenkäsittelylaitokselle. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi, niin lasketaan säästöt ja ruvetaan säästämään energiaa.

 

13.08.2014

Varaudu kesän kuumiin päiviin nyt! Ilmanvaihtokojeiden sähkömoottoreiden oikeanlainen toiminta sekä puhallinkoneikkojen ja huippuimureiden kunto on syytä tarkastuttaa ammattilaisella vuosittain. Toimiva ilmanvaihtolaite toimii rakennusten "keuhkoina" joten ne ovat elinehto terveelliselle asumisympäristölle. Puutteellinen / toimimaton ilmanvaihtojärjestelmä edesauttaa home- ja kosteusvaurioiden syntymistä.

Ota siis viipymättä yhteyttä Sähkö-Teamiin puh. 0207 862 330 tai timo.salenius@sahko-team.fi  niin sovitaan ammattilaisen käynnistä paikan päällä.

 

15.05.2014

HS 6.1.2014 -ote ilmoituksesta.

Mitä, jos ottaisimme tavaksi toimia?

Suomalaisille on jo pitkään ollut itsestään selvää, että saamme ilmaisen koulutuksen. Jos sairastumme, meille kaikille on tarjolla maailman tasokkaimpiin lukeutuvaa hoitoa. Ja muutenkin meistä pidetään hyvää huolta. Verorahoilla kustannetaan meille monta mahtavaa asiaa!

Kun on saanut paljon, voi myös menettää paljon!

Suurin roisto on harmaa talous. Se vie meidän yhteisiä rahojamme 7 miljardia euroa vuodessa. Joka vuosi meiltä otetaan pois monta päiväkotia, koulua, terveyskeskusta, palvelutaloa ja työpaikkaa- kun kaikki eivät pelaa samoilla säännöillä. Harmaa talous ei ole reilua peliä, siinä kärsivät aina heikoimmat.

Mitä jos ottaisit tavaksi toimia? Se on helppoa. Riittää, että toimit lain mukaisesti aina, kun kohtaat arjessasi harmaata taloutta. Älä osta ilman kuittia, älä tee tai teetä pimeää työtä, älä kierrä veroja.

Yksin kukaan ei onnistu. Mutta meitä on yli 5 miljoonaa. Aloitetaan uusi vuosi toimimalla valoisan tulevaisuuden puolesta!

 

7.1.2014 

Lahjaidea hänelle, jolla on jo kaikkea: Lahjakortti, joka oikeuttaa sähkötreffit -katselmukseen yhdessä asuinhuoneistossa/ omakotitalossa Helsingin ja Vantaan alueella. Lahjakortin hinta on 100 euroa (sis. ALV 24%). Tarjous on voimassa 20.12.2013 asti. Lahjakortti toimitetaan laskun mukana maksajan osoitteeseen. Ota yhteyttä 0207 862 334 arkisin keloo 7.30- 16.

Sähkötreffit-kuva

 

02.12.2013

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tiedotteen mukaan suurin osa sähköpaloista johtuu liedestä mutta kiuaspalot ovat nelinkertaistuneet. Liedet aiheuttavat 41% hälytyksistä, joissa usein syynä on valvomaton ruuanlaitto. Valaisimet aiheuttivat toiseksi eniten hälytystehtäviä (9%) joissa suurin osa johtui kiinteästi asennetuista valaisimista, joiden huoltotoimet olivat laiminlyöty. Kiuaspalot saivat alkunsa usein kiukaan välittömään läheisyyteen jätetyistä sinne kuulumattomista tavaroista tai kiukaaseen oli tullut tekninen vika.

Em. palot saataisiin ehkäistyä oikeanlaisella laitteiden käytöllä ja huollolla sekä asennuttamalla oikeanlaiset turvalaitteet esim. sähköliesiin. Valvomalla laitteiden käyttöä, huollehtimalla määräysten mukaisten tarkastusten teettämisestä, seuraamalla asennusten kuntoa, irroittamalla laite sähköverkosta käytön jälkeen ja asennuttamalla laitteet oikein vähennetään paljon sähköpalon riskiä.

 

08.07.2013  

Lauantaina 23.3.2013 kello 20.30-21.30 vietetään Earth hour 2013 -tuntia, jolloin säästetään energiaa ja ympäristöä sammuttamalla ylimääräiset valot. Oikeanlaisella valojen ohjaustekniikalla ja energiatehokkaalla valaistuksella voidaan tätä em. hienoa tempausta ylläpitää joka päiväisessä toiminnassamme ympäri vuoden. Ota yhteyttä Sähkö-Teamiin ja mietitään yhdessä ilmastoa (ja kustannuksia) säästävä ratkaisu kodin, työpaikan ja taloyhtiön energian kulutukseen.

 

22.03.2013

ATK- ja tietoverkkojen kaapeloinneissa sekä kytkennöissä on nyt käytössämme uusimmat standardit täyttävä sertifiointimittalaite. Ammattitaitoinen asennustiimimme toteuttaa erillaisiin tarpeisiin rakennetut yleiskaapelointiverkot joustavasti. Olemme Henkilö- ja yritysarvionti Seti Oy:n hyväksymä teleurakointiliike.

 

14.02.2013

Vaihdemoottoreiden huollossa tapahtuu: Bauer gear motor - vaihdemoottoreiden huoltoon on panostettu voimakkaasti ja erikoishuoltovälineistöä on hankittu yhä laadukkaamman huoltotyön aikaansaamiseksi. Huoltotointa kehitetään yhä yhteistyössä maahantuojan kanssa.

 

11.02.2013

Huomio herkkusuut! Tykkäämällä meistä Facebookissa, osallistut upean Tefal Inox & design -Raclette -grillin arvontaan. Arvonta suoritetaan 28.12.2012. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Palkintogrilli

 

 22.11.2012

Talvi yllätti taas vaikka tuskin vielä maa on pysyvästi valkoinen. Nyt on myöhäisempienkin aika herätä ja uhrata ajatus talvisille sähkötarpeille. Mietintälistaan kuuluu autolämmityspistorasiat, räystäslämmitykset, ulkovalaistus ja niiden ohjaus, lämmityslaitteet, termostaatit sekä pistorasiat Jouluvaloja varten! Ota yhteyttä ja tilaa asiantunteva sähkömies paikalle.

 

26.10.2012

Ilmat viilenevät ja ilmankosteus lisääntyy jolloin ikkunan kautta tuulettamisen mahdollisuus vähenee entisestään. Tällöin kunnossa oleva koneellinen ilmanvaihto on taas entistäkin suuremmassa roolissa ajatellen kiinteistöjen rakenteita ja sitä kautta mm. sisäilman laatua. Uhraa pieni ajatus huippuimurille ja varmista sen toimivuus itse tai soita 0207 862 330 ja sovi asiantuntijan käynti paikan päällä!

 

06.09.2012

Nyt on oikea hetki varautua syksyn ja talven haasteisiin: Oikeanlaisella piha- ja parvekevalaistuksella saadaan käyttömukavuutta ja käyttöaikaa lisättyä. Samoin kannattaa miettiä erilaiset lämmitysjärjestelmät kuntoon ja ajantasalle ( autolämmitys, räystäslämmitys, huonelämmittimet, lattialämmitys yms). Nämä sähkötyöt on kustannustehokasta tehdä ns. hyvän sään aikana... eli ota viipymättä yhteyttä Sähkö-Teamiin P. 0207 862 330 tai timo.salenius@sahko-team.fi niin suunnitellaan yhdessä paikan päällä asiat kuntoon! Katselmuskäynti on maksuton pääkaupunkiseudulla!

 

12.7.2012 

Sähkömoottoreiden ja -laitteistojen huoltaminen on ollut aina järkevää puuhaa mutta nyt se on entistäkin kauaskatsoisempaa. Uusien sähkömoottoreiden hinnat ovat kohonneet voimakkaasti ja saatavuuskin on joissain kokoluokissa hankalaa. Tilaa huolto meiltä tai toimita laitteesi korjaamollemme, niin moottorin käyttöikä ja toimintavarmuus kasvavat kustannustehokkaasti!

 

09.02.2012

Markkinoilta poistuu lähivuosina mm. hehkulamput sekä elohopeahöyrylamput kokonaisuudessaan. Tämä lisää lampunvaihdon haastavuutta, koska vaikka uusi eri toimintatekniikalla varustettu valonlähde sopiikin kierrettäväksi usein vanhan lampun sijaan, voi ohjaus- ja liitäntälaite olla sopimaton uudelle lampulle. Kääntymällä ammattilaisen puoleen myös näissäkin sähköasioissa, vähennetään merkittävästi vahingon sattumisen mahdollisuutta.

 

12.01.2012

Viime vuonna voimaan tulleen uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan huoneistoissa tehtävistä sähkötöistä ja muista remonteista tulee ilmoittaa aikaisempaa tarkemmin taloyhtiölle. Tällä halutaan varmistua siitä, että asennukset tulevat turvallisesti ja asianmukaisesti tehtyä. Suomessa sähkötöitä saavat tehdä vain Tukesin rekisteröimät urakointiliikkeet. Jos pimeän "sähkömiehen" luvat eivät ole kunnossa, eivät todennäköisesti ole vastuuvakuutuksetkaan kunnossa eikä kotivakuutuskaan aina korvaa luvattomista asennuksista koituvia vahinkoja.

 

30.09.2011 

Käämintäpalvelujen tarjonta on vähentynyt pääkaupunkiseudulla merkittävästi. Syynä vähenemiseen on ollut ammattitaitoisten tekijöiden puute. Meillä asia on ratkaistu kouluttamalla uusia tekijöitä vanhojen ammattilaisten lisäksi. Näin voimmekin ylpeänä jatkaa joustavien ja taidokkaiden käämintäpalveluiden tarjoamista jatkossakin!

 

31.03.2011 

Sähkötreffiseuraa tarjolla! Eri medioissa on markkinoitu Sähkötreffejä, joiden tarkoituksena on saattaa yhteen sähköalan ammattilainen ja kodin omistaja. Sähköjärjestelmien nykyaikaistamisella ja epäkohtien korjaamisella vaikutetaan sähköturvallisuuden ja käyttömukavuuden lisäksi myös kiinteistön arvoa kohottavasti. Ota yhteyttä Timo Saleniukseen (p. 0207 862 334) ja tehdään treffit! Lisää sähkötreffeistäwww.sähkötreffit.fi

 

30.03.2011

Pitääkö pistorasioiden ja valokytkimien olla aina niitä "Perinteisiä valkoisia"? Markkinoilla on muutaman vuoden ajan ollut ns. sisustuksellisia sähkökalusteita, joiden hinnat ovat olleet moninkertaisia valkoisiin verrattuna. Nyt markkinoille on tullut useampikin tyylikäs kalustesarja, joiden hintakin kestää vertailun perus-valkoisen kanssa. Vaihdattamalla esim. Pintaremontin yhteydessä huoneiston sähkökalusteet, luodaan helposti tyylikäs sekä moderni tilavaikutelma pienellä investoinnilla ja ennen kaikkea nopeasti. Ota yhteyttä Timo Saleniukseen P.0207 862 334 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@sahko-team.fi , niin kartoitetaan sisustukselliset ja sähköiset mahdollisuudet!

 

10.11.2010  

Viime talvi laittoi erilaiset lämmitysjärjestelmät koville: Autolämmitysjärjestelmätkin hyytyivät ja kytkinkelloja vaihdettiin niin, että kellotkin loppuivat kesken. Talojen räystäillä roikkuivat massiiviset jääpuikot vaarantaen alla kulkevien terveyden. Tästä viisastuneena olisi ko. järjestelmien kunnostus enemmän kuin ajankohtainen, joten ensimmäinen muutos parempaan, on yhteydenotto Sähkö-Teamiin!

 

08.10.2010

Kuluneena keväänä on entisestään korostunut koneiden ja laitteiden ennakkohuollattaminen. Varaosien saantia ulkomailta on vaikeuttanut ihmiset itse (lakot) sekä luonnonvoimat (tuhkapilvet). Ennakkoon huollattamalla saadaan ajoitettua huoltoajankohta tuotannon kannalta soveltuvaan aikaan eikä pahimpaan kiireeseen. Ennakoi, ota yhteyttä meihin ja taas voit olla levollisin mielin.

 

22.04.2010 

Kylmä ja runsasluminen talvi asettaa haasteita eri kiinteistön osille: Räystäslämmitykset, kaivojen sulanapitokaapeloinnit, autolämmitysjärjestelmät yms ovat olleet tai tulevat olemaan kovilla lähiaikoina. Tähän "hätään" ei enää ehdi välttämättä puuttua mutta tuleviin talviin kannattaa jo suunnata ajatukset em. ongelmien ehkäisemiseksi. Ota yhteyttä Timo Saleniukseen P.0207 862 334 tai sähköpostitse, niin pureudutaan epäkohtiin järkevän tehokkaasti.

 

22.03.2010

Pakkasyöt ovat saapuneet jo maan eteläosiinkin. Autolämmitysjärjestelmät, sadevesikourujen sulanapitojärjestelmät yms. on syytä laittaa kuntoon ennen kuin on autot ja/tai räystäskourut jäässä. Ota viipymättä yhteyttä Sähkö-Teamiin ja laitetaan paikat kuntoon "hyvänsään aikana"!

 

30.10.2009

Säästäminen on aina viisasta mutta väärissä kohdissa säästäminen kostautuu ennen pitkää. Viimeaikoina on korjaamollemme toimitettu ns. loppuunajettuja sähkökoneita, joiden korjauskustannukset ovat kasvaneet huomattavasti siitä, mitä ne olisivat olleet, jos kone olisi ajoissa huollettu. Säännöllinen huolto voidaan toteuttaa tuotannolle sopivana aikana ja varaosien saanti voidaan varmistaa ennakkoon.

 

30.10.2009

Öiden jo kylmetessä ja iltojen pimetessä kannattaa uhrata hetki lämmitysjärjestelmille sekä ulkovalaistuksille. Nyt on oikea hetki laittaa em. seikat kuntoon varsinkin kun yhteiskunta tukee perusparannustoimia.

 

31.07.2009

Lisääntyvä elektroniikka ja yhä vaan pienentyvä tekniikka vaatii entistäkin enemmän sähkön laadulta. Ilmastolliset- ja kytkentäylijännitteet ovat petollisia herkille laitteille, aiheuttaen välittömän laitteiston rikkoutumisen tai käyttöiän lyhenemisen. Oikein tehty ylijännitesuojaus asuin- ja teollisuusrakennuksissa antaa riittävän suojan em. piikkejä vastaan jo varsin pienilläkin kustannuksilla. Nämäkin asiat ovat sellaisia, mitkä ovat syytä todellakin laittaa kuntoon "hyvän sään aikana".

 

13.05.2009

Kevät tulee ja päivälämpötilat nousevat! Aina ajankohtainen ilmanvaihto tulee entistäkin tärkeämpään rooliin tiloissa, joissa vietetään pitkiäkin aikoja. Talven seisseet lauhdepuhallinmoottorit on syytä tarkistuttaa/ huollattaa ammattilaisella ennen aurinkopäiviä. Ota yhteyttä Sähkö-Teamiin ja hoidetaan asiat kuntoon.

 

11.03.2009

Oikein tehty remontti lisää kiinteistöjen ja asuntojen arvoa. Meiltä saat kaikenkokoisiin sähköistyksiin ammattitaitoista apua joustavilla toimitusajoilla. Käymme paikan päällä tarpeenvaatiessa suunnittelemassa ja visioimassa remonttinne sähkötyöt maksutta. Saatte myös hinta-arvion kustannuksista, jotta remontti -budjetti pitää...

 

11.03.2009

Kotitalousvähennyksen määrä on noussut vuoden 2009 alusta 1150 eurosta 3000 euroon. Vähennyksen omavastuuosuus on nostonkin jälkeen 100 euroa ja vähennys on veronmaksajakohtainen. Vähennyksen määrä on 60% arvonlisäverollisesta työn osuudesta, joka on suorittu perusparannus- tai kunnossapitotyöstä. Vähennyksen edellytyksenä on, että työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin merkityltä yrittäjältä tai yritykseltä. Sähkö-Team Oy avustaa kotitalousvähennyksen hankkimisessa ja toimittaa asiakkaan halutessa esitäytetyn verohallinnon kotitalousvähennyslomakkeen laskun mukana.

 

23.01.2009

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin: Tuotannon supistuminen monilla aloilla antaa koneille ja laitteille (ansaitun) levähdystauon. Tauko kannattaa käyttää hyödyksi kunnostus- ja huoltotöille sekä korjauksiin. Laitteiden elintärkeät osat, laakeroinnit, puhaltimet, voitelujärjestelmät on nyt hyvä hetki huollattaa ennen uutta tuotantohuippua ja hyödyntää samalla lyhyet korjausajat.  Huoltaminen kannattaa aina!

 

19.01.2009

Säästetään yhdessä luontoa ja energiaa! Huollattamalla sähkömoottorit ajoissa säästetään energiakustannuksia teho- ja lämpöhäviöiden pienentyessä sekä ennaltaehkäistään uusien hankintatarvetta. Rikoutuneen moottorin korjaaminenkin on yleensä luonnonvarojenkin kannalta edullisempaa. Huolloista syntyneet romuosat, öljyjätteet yms. toimitetaan metallikierrätykseen / ongelmajätelaitokselle. Myös sähkökorjauksista syntyvät jätteet (loisteputket, akut, vanhat valaisimet, yms) toimitetaan YTV:n Sortti -asemalle Kivikkoon.

 

6.11.2008   

Lämmityskausi on alkamaisilaan ja on korkea aika paneutua lämmityslaitteiden toiminnan tarkastamiseen. Huonelämmittimet, sadekourujen sulanapitolämpökaapelit, autolämmitysjärjestelmät yms. on syytä saattaa kuntoon ennen pakkasia. Hallittu ja toimiva rakennusten ilmanvaihto säästää lämmityskustannuksia sekä estää tehokkaasti rakenteiden kosteusvaurioita, joten huippuimureiden ja muiden ilmanvaihtokoneiden huollattaminen on myöskin nyt ajankohtaista.

 

11.9.2008

Nyt on toukotöiden aika! Nettiosoitteessa www.toukotalkoot.info/ on tarkistuslista niin pientaloasukkaalle kuin kerrostaloasujalle. Listan ovat laatineet eri asumiseen ja rakentamiseen liittyvien alojen asiantuntijat.

 

16.5.2008

Pienjännitteisiä sähköasennuksia koskeva standardisarja SFS 6000 muuttunut hyvinkin tärkeiltä osin. Mm. kotitalouksia koskevat vikavirtasuojaukset ulottuvat lähes kaikkiin maallikoiden käyttämiin pistorasioihin ja muutokset koskettavat näin ollen kaikkia remontti- ja uudistöiden yhteydessä tehtäviä sähkötöitä. Luvattoman usein törmää remonttityömailla ns. Tee- se - itse -miesten sähköasennuksiin, jotka lähes aina sisältävät asennusvirheitä. Käyttämällä hyväksyttyä sähköalan ammattilaista kaikissa sähkötöissä, voitte olla varmoja asennusten turvallisuudesta.

 

25.3.2008

Puhelinnumeromme ovat muuttuneet 25.10.2007. Uusi puhelinnumeromme on 020 7862 330 ja faksi 020 7862 339. Muut yhteystiedot ja toiminnot pysyvät ennallaan.

 

25.10.2007

Keittiösaneerausten yhteydessä on hyvä asennuttaa sähköalan ammattilaisella sähköliedelle liesiturvalaite joka sammuttaa päälle unohtuneen lieden. Laite on kätevä asentaa jälkiasennuksenakin nykyiseen lieden yhteyteen ja on todella tarpeellinen vanhusten, lapsiperheiden tai esim. kotieläinperheissä. Pienillä kustannuksilla saadaan ehkäistyä palovaara ja säästetään korjauskustannusten lisäksi ihmishenkiäkin. Kysy lisää liesiturvalaitteesta ja sen asentamisesta Timo Saleniukselta p. 0207 862 334.